ISTARSKA KUĆA VIŠNJAN

Višnjan se smjestio u kontinentalnom dijelu istarskog poluotoka. Samo kilometar dalje od centra mjesta, na cesti kroz šumu i vinograde, nalazi se selo Babudri i naša kuća. Parkirati možete uz samu kuću. Procjenjuje se da je kuća stara oko 100 godina, izgrađena je od kamena i obnovljena. Okružena je s 2000 kvadratnih metara netaknute prirode pa se može vidjeti fazane, zečeve, srne i autentične vrste ptica. Do Višnjana je desetak minuta hoda, a najpoznatije istarsko ljetovalište Poreč i more udaljeni su samo 12 kilometara. U kući mogu boraviti 4 osobe. U prizemlju se nalaze kuhinja, dnevni boravak s kaminom i kupaonica. Stepenicama se dolazi na prvi kat gdje su dvije dvokrevetne sobe s klima uređajima. Postoji mogućnost iznajmljivanja krevetića i sjedalice za bebu. Posteljina i ručnici uračunati su u cijenu kuće. Ispred ili iza kuće, u hladu, može se provesti mirnu večer. U vrtu iza kuće sagrađen je kameni roštilj. U Istri, kao i u cijeloj Hrvatskoj, ne trebate kupovati vodu – slobodno možete natočiti čašu iz slavine i popiti.

U okolici Babudra ima uređenih biciklističkih staza, pa vam besplatno nudimo 4 bicikle u najam. U Višnjanu je nekoliko trgovina, pošta, ljekarna, banka restoran i pizzeria. Odlična autohtona vina – bijelo Malvazija ili crveno Teran, možete kušati i kupiti izravno kod proizvođača u njihovim lijepo uređenim podrumima, a ponudit će vam i nekoliko vrsta istarskih rakija, te poznati istarski med ili maslinovo ulje. Višnjan je poznat u cijelom svijetu po svojoj Zvjezdarnici i voditelju Koradu Korleviću (po kojem je nazvan i jedan asteroid). Preporučujemo posjet špilji Baredine u obližnjoj Novoj Vasi, te geno-parku istarskog goveda. U Višnjanu se posljednjeg četvrtka u mjesecu održava pučki sajam, a također se krajem srpnja slavi zaštitnica Višnjana Madalenjina. Ako imate malo avanturističkog duha možete poletjeti (paragliding) s brežuljaka oko obližnjeg Kaštelira.

More je udaljeno 12 kilometara. Kupati se možete na jednoj od mnogobrojnih plaža u Poreču, a predvečer šetati srednjovjekovnim gradićima kao što su Vrsar, Poreč, Novigrad, Motovun, Grožnjan koji ljeti pružaju mogućnost različite dnevne i noćne zabave.